deze maand uitgelicht..

voor de kindertjes

Speeltuinvereniging OKB sluit na de herfstvakantie op 27 oktober het seizoen 2019 af!

De kids (en hun ouders) zijn er vast weer aan toe; de herfstvakantie!

In de middag is de speeltuin open van 14.00 - 17.00 uur. Vanaf maandag de 21e is het officieel herfstvakantie en kunnen de kindertjes doordeweeks dagelijks weer naar hartelust spelen van 10.00 - 12.00 uur en van 14.00 - 17.00 uur. Zondag 27 oktober sluiten we voor de winterperiode weer onze poorten om in april 2020 weer open te gaan! Hou bij twijfelachtig weer wel altijd even de Facebook-pagina van de OKB in de gaten. Voor meer info kijk je op: www.speeltuinokb.nl 

voor de sportievelingen

Voor de sportievelingen onder ons heeft UIT072 een heel leuk lijstje met hardlooproutes in en rond de stad samengesteld.

Zo kun je kiezen voor diverse lengtes en omgeving.

Zo kom je ook dit jaar weer goed voor de dag, lijkt me! :)

De link vind je hier: https://uit072.nl/lijstjes/hardlooproutes-alkmaar

Haal die schoenen maar vast van zolder ...

vier de Alkmaarse Victoriedagen

Zomer op het Plein barst weer los!

Van 1 tot en met dinsdag 8 oktober viert Alkmaar de Victoriefeesten. Een week waarin Alkmaar zijn vrijheid viert en waar, op een feestelijke manier, aandacht wordt gegeven aan een uniek stukje Alkmaarse geschiedenis.

Hoe het begon..
In 1573 wil Nederland onafhankelijk worden van Spanje. Daar denken de Spaanse overheersers anders over en omsingelen Alkmaar op 21 augustus, met het plan de opstandige stedelingen een lesje te leren. Dát laten de Alkmaarders niet zomaar gebeuren. Ze barricaderen de stadspoorten, steken de dijken door en heten de Spanjaarden vanaf de stadswallen welkom met kokendhete teer. De Alkmaarders houden net zo lang stand tot de Spanjaarden op 8 oktober afdruipen. Meer lezen ...

Volg deze link voor de beste tips!

voor het oog

Alkmaars eigen filmfestival

Zet maar vast in je agenda: van 7 t/m 10 november 2019 is het feest in Filmhuis Alkmaar. Als gerespecteerd filmhuis – ons bezoekersaantal verdubbelde van 50.000 in 2016 naar 100.000 dit jaar – mag een eigen filmfestival niet ontbreken. Daarom organiseren we een groots feest voor filmliefhebbers. Allereerst natuurlijk voor onze trouwe gasten. En voor nieuwe bezoekers is dit een uitgelezen kans om kennis te maken met ons uitgebreide filmaanbod.

Meer weten over dit fantastische festival? Klik dan HIER voor meer info.

Ook op de hoogte blijven?

Mis vanaf nu helemaal niets meer, kijk op de pagina van Alkmaar Prachtstad voor de laatste evenementen, nieuwtjes en activiteiten, Je kunt zelfs je persoonlijke evenementenkalender aanmaken!

 

 

Film kijken

We hebben in Alkmaar 2 officiële plekken om de nieuwste films te bekijken en het mooie is dat ze op loopafstand van huis ook  nog eens náást elkaar zitten!

We hebben de reguliere bioscoop VUE en het Filmhuis Alkmaar aan de Pettemerstraat.

de laatste filmhuisfilms kijk je op de agenda van Filmhuis Alkmaar