deze maand uitgelicht..

voor de kindertjes

Speeltuinvereniging OKB opent 4 april weer haar deuren voor het nieuwe seizoen!

De kids (en hun ouders) zijn er vast weer aan toe; de OKB!

Vanaf zaterdag 4 april gaat de speeltuin weer open voor een nieuw seizoen. Dagelijks weer open van 14.00 - 17.00 uur en in de officiële schoolvakanties kunnen de kindertjes doordeweeks dan ook dagelijks weer naar hartelust spelen van 10.00 - 12.00 uur en van 14.00 - 17.00 uur.  Hou bij twijfelachtig weer wel altijd even de Facebook-pagina van de OKB in de gaten. Voor meer info kijk je op: www.speeltuinokb.nl 

voor de sportievelingen

Voor de sportievelingen onder ons heeft UIT072 een heel leuk lijstje met hardlooproutes in en rond de stad samengesteld.

Zo kun je kiezen voor diverse lengtes en omgeving.

Zo kom je ook dit jaar weer goed voor de dag, lijkt me! :)

De link vind je hier: https://uit072.nl/lijstjes/hardlooproutes-alkmaar

Haal die schoenen maar vast van zolder ...

Paaseieren zoeken in de buurt

Zondag 12 april is het weer eerste Paasdag en als vanouds gaan we dan weer gezellig de straat op om eieren te zoeken.

De eieren kunnen weer vanaf een uur of half 10 op en rond het speeltuintje verstopt worden waarna om 10:00 uur het startsein wordt gegeven voor het betere speurwerk. Voor de groters wordt weer een gezellige koffie/thee tafel verzorgd met verse koffie of thee met wat lekkers! Deelname is gratis, gezellig als je er bij bent. Voor alle kinderen (en hun ouders en opa's en oma's) uit de buurt. 

Zondag 12 april vanaf 9:30 uur.

We mogen de zolder weer op

Rommelmarkt op zondag 14 juni van 9:00 - 16:00 uur

Zet maar vast in je agenda: zondag 14 juni gaan we weer traditioneel los op onze gezellige en goed bezochte rommelmarkt in de straten van De Friese Poort en omtrek. 

Bewoners die deelnemen betalen € 2,00, buitenstaanders € 5,00. Ook zorgen we dit jaar weer voor mooi weer, een groot springkussen en ook een ballonnenclown zal weer niet ontbreken voor de kids! 

Meer info volgt spoedig!

Ook op de hoogte blijven?

Mis vanaf nu helemaal niets meer, kijk op de pagina van Alkmaar Prachtstad voor de laatste evenementen, nieuwtjes en activiteiten, Je kunt zelfs je persoonlijke evenementenkalender aanmaken!

 

 

Film kijken

We hebben in Alkmaar 2 officiële plekken om de nieuwste films te bekijken en het mooie is dat ze op loopafstand van huis ook  nog eens náást elkaar zitten!

We hebben de reguliere bioscoop VUE en het Filmhuis Alkmaar aan de Pettemerstraat.

de laatste filmhuisfilms kijk je op de agenda van Filmhuis Alkmaar