Werkgroep DFP

Binnenkort willen we met een aantal bewoners starten met een soort van werkgroep. Aanmelden of meer informatie hierover kan via bewoners@defriesepoortalkmaar.info

We zoeken hiervoor enthousiaste buurtbewoners voor het opzetten en uitwerken van een 'Groen-in-de-Buurt project'. Doel is om onze buurt groener te krijgen, stoeptegels eruit, groen erin, aanleggen van zgn. geveltuintjes en/of een uniforme uitstraling van bv groene aankleding/ombouw van de lelijke kliko's aan de voorzijde van de huizen. Aangezien er vanuit o.a. gemeente en diverse werkgroepen voldoende draagkracht lijkt te zijn en de gemeente Alkmaar dit ook (gedeeltelijk) financieel wil ondersteunen zijn we op zoek naar leden uit de buurt die een werkgroep willen helpen opzetten en hier samen ideeën en mogelijkheden op los te laten. Ben je geïnteresseerd en wil je helpen of meer weten, stuur dan een mailtje naar bewoners@defriesepoortalkmaar.info

Hieronder een aantal websites waarin Groen In De Wijk inmiddels een feit is en info van o.a. Gemeente Alkmaar over mogelijkheden:

- https://www.alkmaar.nl/direct-regelen/belastingen-en-subsidies/subsidie-groen-en-dieren

- https://www.stadswerk072.nl/groen 

- https://steenbreek.nl/ 

- https://groenehartoudorp.nl/ 

- https://woonbewust.nl/duurzaam-wonen/geveltuin-aanleggen-groene-gevel 

- https://www.huiswaard.nl/in 

Zo zie je; méér dan voldoende voorbeelden van mooi samenwerken!

Laten we ons samen hard maken voor een mooie, en vooral groene wijk! 

Zo zou bijvoorbeeld het speeltuintje ook wel eens een flinke opknapbeurt mogen krijgen. Vorig jaar heb ik vernomen dat de toestellen nog zeker 6 jaar mee moeten gaan, maar dat er ook gerede kans is dat het hele speeltuintje zal verdwijnen aangezien er in de omtrek meer speeltuintjes zijn. Er zal dan worden gekeken hoe vaak en door wie het speelplein wordt gebruikt. 

Om zelf controle te houden over eventuele vernieuwingen/veranderingen kunnen we ook ons stempel op het geheel drukken door met een paar bewoners een initiatiefgroep in het leven te roepen. Dit wordt door de gemeente Alkmaar zeer gewaardeerd. Misschien ook een mogelijkheid om te kijken wat het huidige speelplekje voor meerwaarde biedt? Wellicht is een andere sociale invulling ook een optie. Maar dat kan ik niet alleen, daar zoek ik echt op korte termijn een paar mensen voor. 

I have a dream...

Het lijkt me leuk als het pleintje, als centrum van de straat, een soort van ontmoetingsplek kan zijn. Een plek waar het leuk is voor kinderen en volwassenen. Met voldoende speelruimte en bijvoorbeeld zitjes. Het mag een plek worden waar het leuk is om te zijn en waar je eventueel je handen uit de mouwen kunt steken in de groenvoorziening, maar ook met speciale dagen samen kunt komen voor bv. de buurt-bbq of buurtborrel. Een mooie startplaats voor het jaarlijkse paaseieren zoeken, waar we in het zonnetje kunnen genieten van een kop koffie met soms wat lekkers.:) Het moet er veilig zijn, overdag en in het duister.

 

Wat zijn jouw wensen?