Werkgroep DFP

Vanaf januari 2020 willen we met een aantal bewoners starten met een soort van werkgroep. Aanmelden of meer informatie hierover kan via bewoners@defriesepoortalkmaar.info

Eerste punt op de agenda zal de herinrichting en renovatie van het speeltuintje worden. Bij navraag bij én de buurtregisseur en de gemeente Alkmaar bleek dat de huidige toestellen pas in 2026 worden afgeschreven. In onze ogen voldoen de toestellen nog wel maar is er weinig tot geen uitdaging. Ook kunnen de meeste toestellen wel een likje verf gebruiken. Voor extra kleur op het pleintje zouden we ons bijvoorbeeld kunnen inzetten voor vervanging van de zwarte tegels door een fris gekleurd tapijt, iets wat je steeds vaker ziet in openbare speelplaatsen. 

Hier zie je bijvoorbeeld een mooi voorbeeld van gebruik van frisse kleuren. Het geeft het speelplaatsje een veel speelsere uitstraling en nodigt ook meer uit om te spelen en te ontmoeten. 

De huidige zwarte rubberen tegels hebben hun beste tijd gehad en zijn ook niet echt meer van deze tijd. 

Ook zien we mogelijkheden, in overleg met omwonenden, om bijvoorbeeld bankjes en een (brandwerende) vuilnisbak te plaatsen. 

Zo zal het pleintje een prominentere invulling en ontmoetingsplek kunnen worden voor jong en oud. Het speeltuintje is ook nu toch een sociaal middelpunt voor meerdere activiteiten. Denk aan b.v het jaarlijkse Paaseieren zoeken en het buurtfeest. 

Laten we ons samen hard maken voor een mooi middelpunt in de wijk! 

Naast gemeenschappelijk gemeentegeld zouden we bijvoorbeeld ook kunnen aankloppen bij organisaties als Jantje Beton, zij zijn een organisatie die zich inzet voor buitenspelen en openbare speelplekken. Door inzameling van donaties realiseren zij de leukste dingen. Wie zou het leuk vinden om zich hiervoor in een kleine, nieuw op te starten, groep hard te maken? Het kost je maar een paar uurtjes per jaar.